استحکام بنا ساختمان

سرگرمی ها و فانتزیای من

استحکام بنا ساختمان

۶۶ بازديد
برگ استحکام بنا (برگ تأیید استحکام و تعهد نظارت) یکی از مصائب و پدیده شوم جامعه مهندسی در کشور ما است. هر ساختمانی در زمان خرید و فروش و نقل و انتقال سند، نیاز به پایان کار دارد و شهرداری برای صدور پایان کار ساختمانهایی که به هر دلیل بدون وجود نقشه و مهندس ناظر و برگ تعهد اتمام عملیات ساخته شده باشند، تقاضای برگ استحکام بنا می نماید.
برگ استحکام بنا باید از سوی یک مهندس عمران دارای پروانه اشتغال نظام مهندسی و دارای صلاحیت های طراحی و نظارت صادر، و گواهی امضاء گردد.

مسئولیت های برگ استحکام بنا

برگ استحکام چندین برابر برگ تعهد پایانکار مسئولیت و ریسک، برای مهندس ناظر دارد.
اولاً در برگ تعهد پایانکار ناظر استحکام ساختمان را تأیید نمی کند بلکه فقط انطباق ساختمان اجرا شده با نقشه ها را تأیید می کند. حال آنکه در برگ استحکام همانطور که از نام آن پیداست مهندس باید استحکام بنا را تأیید نماید. چنانچه مهندس ناظر استحکام بنائی را تأیید کرده باشد، در صورت وقوع حادثه، حداقل ۵۰ درصد از خسارات وارده سهم تقصیر دریافت خواهد کرد و این بیش از دو برابر سهم تقصیر معمول مهندسان ناظر در حوادث ساختمانی است.
ثانیاً مهندسی که اقدام به صدور برگ تعهد پایانکار می کند، خود بر احداث ساختمان، نظارت داشته است و کاملاً می داند که در زیر این لایه های نازک کاری چه سازهای اجرا شده است. اما کسی که برگ استحکام بنا صادر می کند هیچ اطلاعی از وضعیت سازه ساختمان ندارد و مشخص نیست ساختمانی که سالها پیش بدون نقشه و مهندس ناظر اجرا شده است، چه سازه ناایمنی دارد.

بنابراین ناگفته پیداست که حرف عده ای دلال برگ مهندسی که ادعا دارند برگ تعهد استحکام بنا هیچ تعهدی برای مهندس ناظر ایجاد نمی کند، تا چه حد لغو و دور از واقعیت است. اگر چنین بود، چرا شهرداری یکی از شروط صدور پایان کار را برگ استحکام بنا قرار داده است؟ دلیل این موضوع دقیقاً انتقال مسئولیت استحکام بنای ساخته شده از دوش شهرداری بر دوش مهندس ناظر است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.